четвер, 31 жовтня 2013 р.

Як спосіб харчування впливає на наш організм?

Наукові дослідження, які проводилися у багатьох країнах світу, демонструють, що головною причиною серцевих захворювань є неправильне харчування.
Як вибір продуктів харчування впливає на серце?Міжнародні медичні організації, зокрема ВООЗ, вважають, що половині всіх захворювань можна запобігти шляхом простих змін у виборі продуктів харчування та способі життя! Дотримання правильного балансу між споживанням корисних і небезпечних жирів – одна з найважливіших складових здорового харчування.
Спочатку існувала думка, що всі жири лише шкодять організму. Насправді, різні типи жирів мають неоднакову дію на серце та судини. Так, насичені жири у великій кількості «небезпечні» для людини, а ненасичені, особливо поліненасичені Омега-3 і Омега-6, навпаки, сприятливо впливають на роботу та стан серцево-судинної системи.

Шкідливі та корисні жири

Чому насичені жирні кислоти небезпечні? Насичені жири «небезпечні» тим, що вони підвищують рівень холестерину в крові. Це призводить до того, що холестерин відкладається на стінках судин, звужуючи їх просвіт. У результаті збільшується навантаження на серце та підвищується ризик розвитку серцевих захворювань.
Чому ненасичені жирні кислоти корисні? Вони корисні, тому що допомагають підтримувати рівень холестерину в нормі, знижуючи ризик виникнення захворювань серця.
Омега-3 потрібна для того, щоб зберігати здоров'я серцево-судинної системи, зменшуючи згортання крові та нормалізуючи серцевий ритм.
Омега-6 дозволяє підтримувати рівень холестерину в нормі, також позитивно впливаючи на стан серця та судин.
Медичні організації рекомендують обмежувати споживання «небезпечних» насичених жирів, і збільшувати споживання «корисних» ненасичених жирних кислот.

Немає коментарів:

Дописати коментар